DNA resultaten

HD, ED en GD uitslagen

De officiële uitslagen van HD, ED en GD kunt u vinden op de site van de Raad van Beheer. Login bij Mijn Raad van Beheer en kijk daar bij Gezondheid en generaties en zoek op de naam of stamboeknummer van de hond.

N.B. De uitslagen van in het buitenland geteste honden die in Nederland geregistreerd zijn, worden door de Raad van Beheer niet erkend. Omdat er in Nederland geen officieel beoordelingsprotocol is voor röntgenopnamen van rug en overgangswervel maken wij die gegevens niet openbaar.

DNA laten afnemen voor een uitgebreid DNA-profiel

Via de NHC kunt u een DNA-kit bestellen voor een uitgebreid DNA-profiel:

Met dit profiel kunt u zien waar uw hond zich genetisch in de populatie bevindt. Bij het aanzetten van de Breeder-optie kunt u een voorstel krijgen voor partners die op basis van de dan bekende genetische informatie een goede keus zouden kunnen zijn. Bij het opmaken van het profiel wordt tevens onderzocht of er afwijkingen op het DNA zitten op plaatsen waar bij andere rassen die afwijkingen een erfelijke ziekte opleveren. Er zijn voor de Hollandse Herder nog geen gegevens of een dergelijke afwijking ook plaats en ziekte voor de hond betekent.

DNA laten afnemen op een NHC evenement:

U kunt op de komende NHC evenementen ook DNA af laten nemen van uw hond. Aanmelding per mail aan
dna@hollandseherder.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk 2 weken voor het evenement i.v.m. de bestelling van de monsterkits. Kijk in de agenda op welke datums de volgende nestendag of Kampioenschapsclubmatch plaatsvindt.