Informatie ZooEasy

Informatie ZooEasy

De NHC houdt gegevens van Hollandse Herders bij in de Centrale Administratie (CA). Alle gegevens staan in het online systeem met de naam ZooEasy.

In de database staan gegevens van honden, nesten, uitslagen en van personen die aan die honden, nesten en uitslagen gerelateerd zijn.

Er zijn reeds ruim 100 leden die toegang hebben tot ZooEasy. Ze hebben een gebruikersnaam en wachtwoord.

Toegang tot ZooEasy

Via de internetbrowser kan gemakkelijk toegang worden gekregen tot Zoo Easy. 
De bijdrage voor 2022 is € 10,00. Leden die belangstelling hebben voor de gegevens kunnen een abonnement nemen op Zoo Easy.

Zij kunnen zich opgeven via e-mail aan de CA-coördinator dhr. Wil van Ommen, e-mail adres ca@hollandseherder.nl.

Wijziging doorgeven

Wanneer uw hond is overleden kunt u dit ook doorgeven aan de centrale administratie.
Als de hond is overleden aan ouderdom volstaat een korte melding aan de CA.
Is hij overleden aan een ziekte, dan kan hij/zij met het verslag van de dierenarts met de doodsoorzaak worden doorgegeven aan het meldpunt, meldpunt@hollandseherder.nl;  de gegevens worden vertrouwelijk behandeld en de naam van de hond/eigenaar wordt niet bekend gemaakt.

Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met bovengenoemde coördinator.

ZooEasy en AVG

Tot nu toe zijn de contactgegevens (voor zover bij ons bekend) van eigenaren van opgenomen honden zichtbaar geweest voor abonnees van ZooEasy.
De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) dwingt ons echter die gegevens af te schermen, voor abonnees én voor en van leden.
De Fokkerijadviescommissie is als intermediair te benaderen als u nadere info wilt over een hond in verband met een dekking etc.
Aanvragen kan met een mail aan fc@hollandseherder.nl

ZooEasy and AVG (english text)

Until now, the contact details (conform the Raad van Beheers information) of owners of registered dogs have been visible to ZooEasy subscribers.
However, the General Data Protection Regulation (GDPR) forces us to protect that data for subscribers and for and from members.
The Fokkerijadviescommissie can be approached as an intermediary if you want further information about a dog in connection with breeding, etc.
Requests can be made by sending an email to fc@hollandseherder.nl

Quick Manual / Korte Gebruikershandleiding voor Zoo Easy

In een pdf-bestand is de Handleiding beschikbaar voor leden